סיבוכים במהלך הלידה: מתי זו עילה לתביעה לרשלנות רפואית?

כל אישה בהריון יודעת שמדובר בתקופה מרגשת ובו זמנית מלחיצה. כבר משלבי ההריון האישה ההרה לומדת שביכולתה לשלוט באופן כזה או אחר על עתיד העובר, ועל כן אינספור החלטות שנוגעות להריון ולתהליך הלידה מתקבלות בכובד ראש. הסיטואציה שהתינוק עדיין לא פה וכבר מצריך דאגה מלווה לא מעט נשים, ועל כן כאשר סיבוך במהלך הלידה מתווסף למשוואה, התחושה מאוד קשה. עם זאת, לצד דאגה ואחריות הורית, גם יש להיות מודעים לכך שלא מעט החלטות ופעולות רפואיות עשויות להוביל למגוון בעיות, ואף לעיתים מדובר בלא פחות מאשר עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. כיצד תזהו את התרחישים, מה ניתן לעשות אם זהו אכן המקרה ולמה חשוב לשים לב? רכזנו עבורכם מספר עובדות חשובות.

מקרים לדוגמה

באופן כללי כאשר מדברים על רשלנות רפואית במהלך הריון ולידה, מדברים על תמהיל הטעויות הבא: מעקב הריון רשלני, אי הפניה לבדיקות נחוצות, פיענוח שגוי של בדיקות, הפניה לתרופות לא מתאימות, אי העברת מידע רפואי בין הגופים השונים, אי התייחסות רצינית לתלונותיה של האישה, אי שקיפות לגבי אפשרויות נוספות (אפשרויות שנוגעות לטיפול/מהלך הלידה/הפסקת הריון), ואף מדובר בחוסר מקצועיות וחוסר תשומת לב בכל הנוגע למעקב אחר התפתחות העובר. כמו כן, רשלנות רפואית בהריון גם מתייחסת למגוון טעויות שמתרחשות במהלך הלידה עצמה. פה ניתן למצוא רשלנות שנוגעת לתזמון הלידה, לבחירת שיטת הלידה, לאופן בו בוצע מהלך הלידה וכדומה. מדוע אנו מציינים זאת? ובכן נזק שנגרם לאישה בגלל מקרה של רשלנות רפואית בלידה עשוי להוביל לפיצוי כספי משמעותי. לא שיש בפיצוי כספי יכולת לכפר על הרס של חיי אדם, אך פיצוי כספי כן מהווה הרתעה והוא כן מסייע לשקם (במובן כלשהו) את איכות החיים.

מזדהים? יש לשקול הגשת תביעה!

רשלנות רפואית במהלך הלידה אינה פחות ממקוממת. רגע לפני שהנס הגדול קורה, טעות אדם משנה את פני הדברים באופן הרסני. יש להבין שרשלנות בעת לידה מסכנת את האם ואת העובר. יכולה להוביל לדימום מאסיבי, לקרע משמעותי, לנכות ולמגוון נזקים משמעותיים שהם בין היתר מסכני חיים. מכאן שבין אם הושארה שארית שלייה משמעותית ברחם, בין אם נעשה שימוש לקוי במלקחיים, בין אם לא יוחסה חשיבות לתלונות של האם במהלך הלידה ובין אם הוחלט לבצע ניתוח קיסרי ללא סיבה (וכבר היו טענות למקרים כאלה בעבר שנגמרו בפיצוי משמעותי לאם), הרי שאם בעקבות כל אחד מהתרחישים שציינו נגרם נזק משמעותי, הרי שבהחלט ייתכן שיש פתח להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית במהלך הלידה. חושדים שזהו המקרה הפרטי שלכם ועל כן מבקשים להבין מהו הצעד הבא? ובכן המטרה היא לבסס את הטענות וכמובן לקשור בין שלושת הקטבים שתמיד מלווים כל תביעת רשלנות רפואית: גורם רפואי, גרימת נזק וקשר מובהק בין השניים, תוך התייחסות למבחן הרופא הסביר.

סיבוכים במהלך הלידה: מתי זו עילה לתביעה לרשלנות רפואית?

כל שצריך לעשות

חושבים שהמקרה שלכם עונה על ההגדרה של רשלנות רפואית? טוב לדעת שכל שצריך לעשות זה רק לאתר עו"ד מומלץ שבקיא בתחום, ופשוט להגיש לו את סך הנתונים הרלוונטיים (סך המסמכים הרפואיים שנמצאים ברשותכם). פה המקום להבין שאין צורך לשלם לעו"ד מהכיס, אלא התשלום הוא נגזרת מערך הזכייה. הרעיון הוא שאם לא מנצחים בתיק, לא משלמים שכר טרחה. עובדה זו מובילה למסקנה הבאה: אף עו"ד לא ימהר לקחת את התיק אם הוא לא יאמין בלב שלם שאכן יש סיכוי טוב לנצח. לבסוף נציין שבהתאם לחוק ההתיישנות עד כ7 שנים ממועד האירוע אפשרי להגיש את התביעה, אם כי תמיד עדיף להקדים, טרם הפרטים נשכחים וקשה למצוא ממצאים ועדים. רק בריאות!