מתכננים נסיעה בזמן הקרוב לאחת המדינות היפות ביותר בעולם – הודו? אין ספק כי מדובר על חופשה מושלמת וזה למעשה מקום שמציע הכל מהכל. נופים עוצרי נשימה, טראקים ומסלולים ששווה להכיר, חופים ואפשרות למנוחת בטן גב מושלמת, נוף עירוני ותרבות מקומית שוקקת חיים, הרבה ישראלים שמגיעים להודו ויכולים בהחלט לשדרג את החוויה – והכל כמובן במחירים הזולים והנוחים ביותר שרק הודו יודעת להציע למטיילים בה. עם זאת, על מנת שטיול בהודו אכן יהיה טיול מוצלח, חייבים להתכונן אליו כמו שצריך. יש לדאוג לוויזה המתאימה, להתכונן מבחינה כספית ולהבין כמה זמן אתם מתכוונים לטייל ובאיזו רמה הטיול שאתם רוצים לעשות, להכין את עצמכם מבחינת הלבוש לקראת סוגים שונים של מזג האוויר וכך הלאה. ולצד כל אלו, יש דבר אחד חשוב שצריך לזכור תמיד לגבי הודו, וזה שכניסה למדינה מחייבת קבלת חיסונים שהיא גם קריטית במיוחד בגלל שמדובר על מדינה עם הרבה מחלות שאין כאן אצלנו. הנה מידע חשוב לגבי החיסונים שתצטרכו לקבל לפני הנסיעה.
חיסונים שחשוב להכיר
חשוב מאד לשים לב כי אין דרישה חוקית לחיסונים וזה לא משהו שיבדקו, אבל כן מדובר על משהו שכדאי מאד לעשות לפני נסיעה להודו. באופן כללי חשוב לדעת שככל שמדובר במדינה נחשלת יותר עם רמת תברואה נמוכה יותר וכן עם מתקנים רפואיים מתקדמים פחות, רצוי מאד להתחסן בכל החיסונים האפשריים ולא לקחת סיכונים מיותרים. כאן יש רשימה של חיסונים להודו ומידע נוסף שיוכל לעזור לכם לקראת הטיול ולנו חשוב לציין את החיסונים החשובים ביותר שכדאי לעשות:
- דלקת כבד A – חיסון שמומלץ לכולם.
- טיפוס הבטן – נפוץ מאד בהודו ומומלץ לכולם.
- דלקת כבד B – מומלץ בעיקר למי שמתכנן טיול ארוך יחסית ולמי שמתכוון לקבל בעתיד טיפולים רפואיים שונים.
- חצבת, אדמת וחזרת – חיסון מומלץ לכולם.
- דיפתריה, טטנוס ושעלת – חיסון שמומלץ לכולם.
- קדחת מוח יפנית – מומלץ לרוב בטיולים ארוכים יותר ובפרט כאשר מדובר על צפון הודו בין אפריל לנובמבר או בכל ימות השנה בדרום הודו.
- כלבת – בהתאם להמלצות ולאופי הטיול.
חיסונים בהמשכים
אם יצא לכם להתחסן נגד נגיף הקורונה שכולנו מכירים (ולאחרונה גם התחיל מבצע החיסונים לבני נוער ולילדים), אתם כבר מכירים בעצמכם את סוגי החיסונים שיש לעשות בהמשכים ולא בפעם אחת. חשוב לדעת שזה נכון גם לגבי חלק מהחיסונים שצריך לעשות לקראת הנסיעה להודו ולכן זה משהו שמומלץ להיערך אליו מראש ולא לדחות לרגע האחרון. אנו ממליצים להתחיל לברר לגבי החיסונים שלכם כחצי שנה לכל הפחות לפני הנסיעה המיועדת.
התייעצו עם הרופא שלכם
החיסונים שפרטנו כאן הם חיסונים נפוצים שחשוב לכולם כמעט לעשות. עם זאת החיסונים שכדאי לעשות משתנים באופן פרטני בין אדם לאדם, ועדיף תמיד לגשת לרופא להתייעצות מקצועית על מנת להבין בדיוק איזה חיסונים כדאי לכם לעשות בהתאם למצבכם האישי. כמו כן חשוב להבין שיש מקרים מסוימים בהם חלק מהאנשים לא יכולים מבחינה רפואית לעשות חלק מהחיסונים ויש מקרים בהם חיסונים מסוימים עלולים להיות מסוכנים עבורנו. על כן לפני שאתם מתחילים את התהליך חשוב מאד לגשת לרופא המשפחה שלכם ולהתייעץ איתו לגביכם.
לסיכום – לקראת הנסיעה להודו אתם חייבים לדאוג לעצמכם לסדרת חיסונים מקיפה. בררו מהם החיסונים שמתאימים לכם עם רופא המשפחה שלכם ועשו זאת מספיק זמן מראש על מנת שתוכלו להשלים סדרות חיסונים עם יותר מחיסון אחד. מאחלים לכם טיול מהנה!