רשלנות רפואית: האם גם אתם נפגעתם?

ע"פ חוק הנזיקין, רשלנות רפואית מוגדרת כטיפול רשלני הניתן ע"י רופא או צוות רפואי ובעקבותיו נגרם נזק למטופל. אם אתם חוששים כי הרופא התרשל, זה הזמן לבחון האם המקרה עומד בהגדרות החוק, ובהתאם לכך תהיו זכאים לקבלת פיצוי. כל הפרטים – בסקירה הבאה.

חשים כי הצוות הרפואי התרשל בתפקידו ובעקבות כך נגרם נזק? כך תוכלו להגיע לחקר האמת

בשנים האחרונות המודעות לגבי רשלנות רפואית עלתה בעשרות אחוזים, לא מעט בזכות שורה של מחקרים אשר פורסמו באמצעי התקשורת וזכו לתהודה ציבורית רחבה בעקבות פיצויי ענק שנפסקו לטובת מטופלים. עם זאת, חשוב להבין כי קיים פער בין התפיסה הציבורית לגבי רשלנות רפואית לגבי ההגדרה המשפטית. חשוב לדעת מה זה רשלנות רפואית לפני שפונים להגשת תביעה, וזאת בשל  וזאת בשל העובדה כי מדובר בהליך משפטי סבוך וארוך שעלול לקחת שנים רבות. בנוסף לכך, תביעה מסוג זה מחייבת בירור מעמיק שנועד להוכיח קשר סיבתי בין רשלנות הצוות הרפואי לבין הנזק שנגרם, ועל כן בחרנו להציג לכם את כל המידע לטובת מיצוי זכויות מלא, באם אכן נגרם לכם נזק כתוצאה מטיפול רפואי אותו אתם או בן משפחה קיבל.

הליך בירור לפני הגשת תביעה

לפני שמחליטים להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הצוות הרפואי או המוסד בו טופלתם, אתם רשאים לפנות לקבלת ייעוץ משפטי שנועד לבחון האם הטיפול אותו קיבלתם היה טיפול רשלני שחרג מהסטנדרט המקובל של הצוות או המוסד הרפואי, ובגין כך נגרם נזק. שימו לב כי את תביעת הרשלנות ניתן להגיש אך ורק בנוגע לנזק שנגרם, כאשר הנזק נוגע לא רק למצב הרפואי אלא גם להוצאות רפואיות, כאב וסבל כמו גם אובדן כושר עבודה ועוד. על מנת להוכיח כי אכן הרופא או הצוות חרג מהסטנדרט הסביר נדרש לבצע בירור שבמסגרתו ניתן יהיה להוכיח כי הרופא הפר את חובת הזהירות וכי הטיפול עצמו הוא זה שגרם לנזק. שימו לב כי במסגרת התביעה ניתן לתבוע לא רק את הרופא לא אגם את הצוותים הרפואיים הכוללים את האחיות וכוח העזר הרפואי, כאשר תהליך הבירור המתבצע אצל עורך דין נועד להוביל לגיבוש כתב תביעה יסודי המבוסס על עובדות המקרה שלכם. בכדי לבסס את כתב התביעה עורך הדין יאסוף את כלל החומר הרפואי כמו גם יצור קשר עם רופא מומחה שתפקידו הוא לרדת לחקר האמת ולספק חוות דעת חתומה על ידו אותה ניתן יהיה להגיש לבית המשפט. חוות הדעת של הרופא המומחה היא חיונית לצורך הגשת התביעה מאחר והיא תקבע במידה רבה את ההצלחה של התיק בבית המשפט.

רשלנות רפואית: האם גם אתם נפגעתם?

מהם המקרים במסגרתם ניתן להגיש תביעת רשלנות?

תחום הרשלנות הרפואית הינו תחום רחב הכולל מגוון רחב של מצבים שבהם נגרם לכאורה נזק למטופל, בעקבות חריגה של הצוות הרפואי/רופא/מנתח מהסטנדרט המקובל. בין המקרים הנפוצים אשר בגינם הוגשה תביעה ניתן למנות: נזקים בלידה, רשלנות בניתוח, איחור במתן אבחון או אבחון שגוי, היעדר הסכמה מדעת של המטופל לטיפול כמו גם טעויות במינון התרופות.

לסיכום, על מנת שתוכלו להיות בטוחים כי המקרה שלכם עומד בהגדרות החוק ואתם זכאים לקבלת פיצוי, נדרש לפנות כאמור לעורך דין מומחה לתחום שיבחן את המקרה לעומק ויקבע האם אכן יש מקום לתבוע. שימו לב כי מדובר בהליך תביעה מורכב ועל כן עדיף להקדים ולהגיש את התביעה בהקדם האפשרי, מתוך מטרה להגיע למימוש זכויות מלא ובהתאם לכך גם קבלת פיצוי שיכול להגיע למיליוני שקלים, תלוי בחומרת הנזק. בשנים האחרונות בתי המשפט פסקו פיצויים בסך אלפי שקלים ולפעמים אף יותר בעבור מטופלים, שהצליחו בזכות הכספים הללו להשיב לעצמם את שגרת החיים כמו גם לדאוג לעצמם לאחר הנזק, כחלק מהבנה כי למרות הכוח הרב של רופאים ומוסדות רפואיים טובת החולה היא הראשונה במעלה. לצערנו, התרבות המקרים כולל מקרי מוות הובילה רבים לחשוש מפני הגשת תביעה אולם החדשות הטובות הן שבליווי צמוד מצד עורך דין המתמחה בתחום ניתן לקבל תמיכה וסיוע, עד לסיום ההליכים.